„Cum ar fi să..” 3.1. Discuții sincere

Şi uite-mă din nou aici.

Mă gândeam destul de demult cum ar fi dacă aş putea fi sinceră mereu, cum sunt când mi-este foarte foame. Lumea mă numește răutăcioasă în momentele alea… eu mă numesc ” prea înfometată ca să îmi pese de stilizarea vocabularului” .

Dacă ai putea fi sincer pentru o zi. Să nu minți absolut deloc, câți oameni crezi că ai pierde ? Câți ar putea accepta adevărul şi câți se vor simți jigniți?

Dacă aş fi sinceră pentru o zi următoarele schimburi de replici ar suna aşa:

” Şoferul de microbuz: Vă rog să avansați

Eu: Asta încerc de aproape un an…. ”

„Mama : Ce ai ? De ce vorbești aşa?

Eu: Păi sunt obosită psihic, nesatisfăcută profesional, viața mea socială este undeva la punctul 0 şi nu am mai atins un bărbat de ceva timp. Dar nimic nou. Ah şi nu am bani, iar!”

” Tipul care vrea să mă invite afară: Ieşim la un suc ?

Eu: Aş ieşi dacă stima mea de sine ar fi mai ridicată, dacă aş putea slăbi 3 kg în două ore, şi aş putea face o operație estetică la minut. Nu de alta dar nu îmi plac primele întâlniri. Sunt şi ultimele de obicei! ”

” Doamna din autobuz: Tineretul din ziua de azi nu ştie să mai respecte bătrânii.

Eu: Conform unui studiu realizat de cercetătorii britanici nu este bine să oferi locul tău unui bătrân. Asta şi faptul că eu nu am ajuns la performanța de a sta în genunchi o liturghie întreagă, iar tu înconjori biserici în 4 labe, o bați pe tanti Mioara dacă se bagă în fața ta la pâine şi eşti capabilă să îi darâmi pereții vecinului care are câine! Deci nu. Nu îți dau locul meu.Aaa da, și ai votat cu PSD!”

„Şefu’ : Nu te deranjează să rămâi peste program, nu ?

Eu: Nu. Chiar căutam un motiv să dorm pe scară în seara asta. Plus că mă gândeam destul de mult la faptul că am prea mult timp liber și nu știu cum să îl folosesc. Absolut genial.
Bineînțeles că mă deranjează! ”

„Iubitul: Facem şi noi ceva ?

Eu: Da, iubire ! Sunt vase de spălat, hainele de întins, de dat cu aspiratorul şi de spălat baia. Alege ! ”

„Iubitul -după sex: Ți-a plăcut?

Eu: A fost drăguț în primele 2 minute apoi te-ai hotărât să te oprești fiindcă „ai terminat”.